drugi mediji,  Novinarstvo

LIDIJA VUKIĆEVIĆ-„SVIJET“15.12.1989.god.

Iako je poslovni kalendar glumcie Lidije Vukićević ispunjen obavezama, ona sve obavi zahvaljujući dobroj organizaciji. Eto, nedavno je dovršila novu komediju Zorana Čalića, u Lepenskom Viru, još jedna glavna uloga!

-Posebno me raduje predstojeće snimanje TV serije „Bolji život“ jer se radi sa uigranom ekipom u kojoj se svi medjusobno slažu. Stalno naglašava da je srećna i zadovoljna poslom, ali i da nije uvek  tako, pripada tipu dovoljno maštovitih i kreativnih ljudi koji sreću prepoznaju i u stvarima i ljudima koji je okružuju.

Uprkos popularnosti, Lidija uvek nadje vremena za sebe, porodicu i prijatelje. Kada ne radi, čita ili izlazi, druži se. Voli pospremiti kuću, a  kuhinju, najčešće prepušta mami. No, to ne znači da bi bez nje, Lidija ostala gladna. Naprotiv! Voli kuvati, voli jesti. Jede kad ogladni, ili oseti stavarnu potrebu, a to može biti u bilo koje doba dana ili noći, jer joj posao odredjuje ritam  života.  Kada je zaljubljena ili joj se dogadja nešto posebno, jednostavno ne jede. Trenutno stanje?

-Dobro se hranim!

Ne skriva ni svoj prvi, iako neslavni, pokušaj da sama nešto pripremi:

-Jaja sam stavila da se prže, na nedovoljno zagrejanoj masnoći. Pa kad se nisu odmah počela pržiti, bacila sam ih-misleći da su pokvarena!

Kada joj dodju prijatelji, rado prirpemi nešto od jela u kojima se usavršila. Izmedju ostalog, palačinke, sprema „na sto načina“ i ko ih je jednom probao, odao joj je priznanje. Zato se odlučila da nam preporuči ovaj recept:

PIZZA PALAČINKE

Potrebno je:testo redje nego za obične palačine, 100 gr. šampinjona, 100 gr, dimljene šunke, 100 gr. narendanog sira kačkavalja, origano, pelat paradajz, ulje za prženje, so i biber.

Priprema: u uobičajeno testo za palačinke, dodajte očiščene šampinjone isečene na listiće, šunku na kockice pa umešajte u palačinke. Posolite i pobiberite i dodajte pelat, da testo pocrveni. Dodajte origano zbog mirisa. Ispržite palačinke, obilato pospite sirom i poslužite.

Olivera Rančić-Marinković

Spread the love